Sommar i Bolaget, del 2

2013-06-19 15:44

När jag började ta bilder bland Kirunas gator och hus berodde det till en stor del på att jag tyckte det skulle vara trevligt med ett fotoalbum, innehållande sådana bilder, på min dåvarande hemsida. Och det jag trodde var att det skulle vara snabbt avklarat. Som ett slags kortvarigt sommarprojekt, som skulle resultera i ett hundratal bilder. Herregud! Nu har det gått några år sedan dess och jag håller fortfarande på! Hur många bilder jag egentligen har tagit, har jag tappat kollen på för länge sedan. Det måste i alla fall röra sig om tusentals.

En sak är jag i alla fall hundra på. Och det är att det område som jag har allra flest bilder på är Bolaget. Flera gånger har jag känt att det är färdigfotat där, att jag har fotat allt som fotas kan, och att det därför inte är någon idé att ge sig ut på en till fotorunda där.
Sedan går det en tid. Och så hamnar jag i Bolaget i alla fall, fast jag egentligen skulle någon annanstans. Senast det hände var jag på väg till Lokstallarna och upptäckte att det faktiskt började bli rätt så molnigt. Det kunde börja regna när som helst, så färdriktningen ändrades till Bromsgatan eftersom jag har mycket närmare hem därifrån. Och att det fortfarande fanns sånt jag aldrig fotat upptäckte jag också den här gången, liksom flera gånger tidigare.
Konstigt att den här stadsdelen har en sån underlig dragningskraft på mig. Den är som en magnet som drar mig till sig, vare sig jag vill det eller inte. Kan det kanske vara järnmalmen i berget som är orsak till det?

Men i helgen ska det inte fotas någonting alls. Det kommer att bli alldeles tillräckligt av det nästa vecka, då både Förfesten och Kirunafestivalen går av stapeln.Så nu laddar jag batterierna. Både mina egna och kamerans.

midsommar

Kirunabilder-001

Ett av de tre Iggesundshusen i den så kallade "Gula raden".

Kirunabilder-002

Bolagshus och gråbergslaven på Kiirunavaara.

Kirunabilder-003

Bolagshus, Thulegatan.

Kirunabilder-004

Stadsvy från det som en gång var ett järnvägsspår över Öns viadukt.

Kirunabilder-005

Kraftledningarna är rivna men spår av sådant som fraktats finns kvar.

Kirunabilder-006

Bolagshus, Lombolovägen.

Kirunabilder-007

Gamla Konsum 8.

Kirunabilder-008

Förr var det inte förbjudet att vistas på järnvägsspår. Här är ett minne
från den tid då gruvarbetare brukade ta en genväg till jobbet över
järnvägspåret. Denna genväg fanns ungefär mitt emot Ingenjörsgatan

Kirunabilder-009

Bolagshus, Trädgårdsgatan.

Kirunabilder-010

Hjalmar Lundbohmsvägen.

Kirunabilder-011

Bolagshus, Gruvfogdegatan.

Kirunabilder-012

Bolagshus, Ljunggrensgatan.

Om du gillar bloggen med Kirunabilder, eller vill dela det senaste inlägget med andra:

Kategori: Bolaget

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kontakta mig