Innan grönskan tar överhand

2013-05-26 06:02

– Hus! Jag kan ju faktiskt passa på att fota såna byggnader som delvis inte syns stora delar av året på grund av att träden har snö eller löv på sig!
Det här var en idé som slog mig i måndags. Så nu skulle det alltså fotas! Och det i ungefär två veckor framöver! För det brukar ju för det mesta vara i början av juni som grönskan gör sig gällande här uppe i gruvstaden. Så vitt jag kan dra mig till minnes, i alla fall.
Innan jag gav mig ut med en kamera skrev jag ihop en hyfsat lång lista på byggnader som skulle förevigas. Det här skulle ju faktiskt bli jättekul! Tre fotorundor hann jag med, och på listan fanns en hel del kvar att förevigas då det helt oväntade inträffade. Att det blev sommar! Poff! Bara sådär! Några dagars värme med kring 20 grader gjorde att träden, som stått och spretat mot himlen som kala skelett, försågs med sprickfärdiga knoppar. Härligt, jovisst. Men ändock lite snopet med tanke på mitt påtänkta fotoprojekt.
Än har löven inte slagit ut helt och hållet men i alla fall så pass mycket att de skapar ett grönaktigt skimmer då solen ligger på, och det gör att det ser jätterörigt ut på bilderna. I går fick jag slänga nästan alla foton jag tog på grund av det. Men det kommer ju fler vårar. Och för all del även höstar, då träden står kala. Så fortsättning på detta fototema följer nog vad det lider. Nu ska jag passa på att bara njuta. Av varma sommarvindar, humlesurr och för all del (tycker jag i alla fall just nu) även av regn. Denna helg har varit lite kylslagen men i morgon ska värmen, enligt väderprognosen, göra comeback. Så äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har sommaren hittat hit!

Kirunabilder-001

Ett av de vackra, gamla SJ-husen.

Kirunabilder-002

Gullrisets Lägenhetshotell och stadshuset.

Kirunabilder-003

Bolagshus, Hjalmar Lundbohmsvägen.

Kirunabilder-004

Kiruna kyrka från Adolf Hedinsvägen.

Kirunabilder-005

Bolagshus, Villastigen.

Kirunabilder-006

Stadshuset och hus på Lingonstigen.

Kirunabilder-007

Bläckhorn på Malmbergsgatan.

Kirunabilder-008

Kiruna kyrkas klockstapel.

Kirunabilder-009

Utsikt från Terrassen mot Ringvägen och Tuolluvaara.

Kirunabilder-010

Den tidigare kyrkoherdebostaden och Aktivelhuset (Tempohuset).

Kirunabilder-011

Björkplan.

Kirunabilder-012

Stadshusets klocktorn.

Kirunabilder-013

Ännu ett vackert, gammalt SJ-hus.

Kirunabilder-014

Bolagshus, August Malmsgatan.

Om du gillar bloggen med Kirunabilder, eller vill dela det senaste inlägget med andra:

Kategori: Högalid/Terrassen, Bolaget, Kiruna kyrka, Stadshuset, Centrum

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kontakta mig