Invigningen av nya järnvägssträckan i Kiruna

2012-09-02 07:01

I fredags var det dags för invigningen av den nya järnvägsträckan i Kiruna. Den 18 kilometer långa sträckan ersätter den tidigare, som låg i det område som först berörs av markrörelser orsakade av gruvdriften. Så fortsättningsvis kommer alla tågresenärer att ha baksidan av Kiirunavaara som vy, då de är på väg till eller ifrån gruvstaden.
Invigningen skedde så klart med pompa och ståt med ett flertal aktiviteter kring stationshuset, och dessutom bjöds det på en provtur längs den nya järnvägssträckan. Tyvärr var vädret det sämsta tänkbara. Regnet öste ner och molnen låg tunga över Kiirunavaara. Men trots att mycket av vyerna uteblev så vet jag att jag kommer att sakna den gamla järnvägssträckan. Sista biten till Kiruna var fantastisk. Speciellt då stadens alla ljus glittrade i vintermörkret. När man såg dem kände man att man kommit hem. Fortsättningsvis kommer vyn att vara en massa gråbergshögar och industribyggnader. Det är inte alls samma sak, men man vänjer sig väl med tiden. Och huvudsaken är ju trots allt att man kommer fram till sitt älskade Kiruna.

Som sagt var så öste regnet ner, så det blev till att ta med sig ett paraply i jätteformat och en kamera i miniformat. Inte helt lätt att hantera en kamera med bara en hand, men lite bilder blev det i alla fall.

Om du gillar bloggen med Kirunabilder, eller vill dela det senaste inlägget med andra:

Kategori: Vimmel

1 kommentarer

Namn: Mattias Timander
Hemsida: http://herrtimander.wordpress.com
Bilderna inlagda: 2012-09-03 21:37
Glad jag ser ut...

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kontakta mig